• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası


STRATEJİK YÖNETİM


STRATEJİK YÖNETİM

Günümüzde en çok kullanılan ve taşıdığı anlam bakımından üzerinde en çok tartışılan kavramlardan biridir "kurumsallaşma"...

Kurumsallaşmanın sadece bir kural koyma ve karar süreçlerinin merkezileşmesi olmadığı gerçeğinden hareketle; kurumsallaşma için bir amaç ve yön tespit edilmekte sonrasında da istenilen bu noktaya doğru bir değişim süreci tanımlanmaktadır.

Akılcı ve pratik çözümlerin yer aldığı özgün bir program hazırlanır. Kurumsallaşma sürecinde göz ardı edilemeyecek bir etken de "kurum kültürü"dür. İlke çözüm, kurum kültürünü çözümler sunduğu kuruluşun kişiliği olarak kabul eder. Şirketinizin gelişimine yönelik çözümler oluştururken kurum kültürünü de daima göz önüne alır.

Kültürel gelişimde anahtar olabilecek çalışanlara ve kurumsal davranışa yönelik çözümler sunar. Bu süreçte, öncelikle kurumsallaşmanın neresinde olunduğunu belirlemeye yönelik bir durum tespiti yapılmakta ve gerekli düzenleyici kuralların uygulanabilir ve kabul edilebilir olması yönünde somut uygulama önerileri getirilmektedir.

Kurumsallaşma da aynı bir yönetim gelişimi süreci olarak düşünülerek bu yönde çözümler oluşturulmaktadır.

STRATEJİK PLAN VE UYGULAMA

Her şirketin bugününe ve geleceğine ait ulaşılabilir ve gerçekci hedefleri olmak zorundadır. Ancak hedeflerin belirlenmiş olması bunlara ulaşılmasında tek başına yeterli değildir. Gerek şirket dışında meydana gelen ekonomik, sektörel ve teknolojik değişimler gerekse de şirketlerin iç dinamikleri, mevcut şartların sürekli olarak değişmesine neden olur. Belirlenen stratejiler ve yapılan planlar değişen koşullar altında uygulanamaz yada anlamsız kalabilir.

Birçok işletme belirlediği hedeflerine ulaşmada ve stratejilerini gerçekleştirmede zorluklarla karşılaşır. Belirlenen stratejilerin uygulanabilmesi için "stratejik yönetim" disiplininin kabul görmesi ve uygulanması bu zorlukların üstesinden gelinmesinde bir anahtar olarak kabul edilmelidir.

İLKE ÇÖZÜM size sunduğu stratejik planlama anlayışı statik bir planlamadan çok belirsizliğin ve hızlı değişimlerin yer aldığı günümüz iş dünyasının gerçeklerine uygun olarak, alternatif stratejileri ve esnek uygulama süreçlerini de içine alır.
Bu süreçte; 
Şirkete özgü en gerçekçi/doğru hedeflerin belirlenmesi sağlanır. Piyasada ve sektörde yer alan fırsatlar ve tehditler değerlendirilir. Şirketin, kendi yapısı; olanakları ve eksiklikleri irdelenir.

Belirlenen mevcut ve potansiyel şartlar altında hedeflere ulaşılmasına yönelik olarak alternatif stratejiler oluşturulur, planlar yapılır, günlük faaliyetlerde bu doğrultuda yapılması gereken değişiklikler belirlenir.

KRİZ YÖNETİMİ

Sonucu ve ortaya çıkışı nasıl olursa olsun, beklenmedik her türlü gelişme farklı boyutlarda krizler yaratır. Çünkü kriz; aslında değişen duruma uyum zorluğu demektir.

Hızlı değişimin ve belirsizliklerin yer aldığı günümüz piyasalarında her şirket farklı boyutlarda ve şekillerde krizler ile karşılaşır. İster dış şartlardan kaynaklansın ister şirket içi dinamikler nedeniyle ortaya çıksın, krizlerin çözümünde izlenmesi gereken bazı temel noktalar vardır. Amaç, krizleri birer fırsat haline dönüştürmek; kurumu ve çalışanları krizlerden en az kayıpla ve hatta karla çıkarmak olmalıdır.

Bu süreçte, devamlı bir risk analizi sayesinde kriz öncesinden başlayarak kriz süreci ile kriz sonrasında uygulanması gereken kısa, orta ve uzun vadeli hareket planları üzerinde çalışılır.

Devamlı olarak yapılan kapsamlı analizler ile alternatif stratejiler oluşturulur ve kriz öncesinde şirketin her türlü riske karşı bağışıklık sağlayacak esnek bir yapıya kavuşması sağlanır.

Asıl olan, her türlü değişime hazırlıklı olmak; zamanında ve yeterince ayak uydurmaktır.


 

 

Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar37.829437.9810
Euro40.846041.0097
Hava Durumu